Perimeterdraad Universeel

Home » Alle robotmaaier messen merken » Perimeterdraad Universeel

Perimeterdraad Universeel

29,95119,95

Perimeterdraad, ook wel bekend als begrenzingsdraad of grensdraad, voor alle verschillende merken robotmaaiers. Het begrenzingsdraad heeft een doorsnede van 2,7 mm en is verkrijgbaar in de volgende maten: 100 meter, 250 meter en 500 meter (2 x 250 m).

Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Beschrijving

Of u nou voor het eerst uw gazon gaat voorzien van een automatische grasmaaier of het draad gebroken is en er dus reparatiewerkzaamheden nodig zijn: perimeterdraad is een onmisbaar product op het moment dat u aan de slag gaat met een robotmaaier. Door de aanleg van het begrenzingsdraad zorgt u ervoor dat het maaigebied van uw automatische grasmaaier goed wordt afgebakend.

Hoe leg ik het begrenzingsdraad aan?
Het aanleggen/plaatsen van het perimeterdraad doet u als volgt: het begrenzingsdraad plaatst u om uw gazonranden. Vervolgens maakt u het grensdraad op meerdere plekken vast door middel van de zogenaamde draadpennen, deze zijn hier te bestellen. Als laatste stap sluit u de beide uiteinden van het grensdraad aan op het laadstation van uw robotmaaier. Let op: lees voor het plaatsen van het perimeterdraad de handleiding van uw robotmaaier even aandachtig door, aangezien de verschillende merken ook verschillende eisen hebben aan de installatie van het grensdraad!

Hoe werkt perimeterdraad?
Op het moment dat u het begrenzingsdraad aansluit op het laadstation van uw automatische grasmaaier, komt het draad onder lichte spanning te staan. Door het elektromagnetische signaal, dat door het perimeterdraad wordt uitgezonden, ontvangt uw robotmaaier een signaal op het moment dat deze te dicht bij het grensdraad in de buurt komt. Op het moment dat dit gebeurt, zal de robotmaaier zich automatisch omkeren en zijn weg weer vervolgen.

Perimeterdraad gebroken: wat nu?
Het kan voorkomen dat er een breuk in het begrenzingsdraad terechtkomt, dit kunt u op de volgende manier oplossen: met een kabel tracker, deze zijn hier te bestellen, gaat u langs het grensdraad tot u de breuk heeft gedetecteerd. De breuk kunt u vervolgens herstellen door middel van een draadverbinder, deze zijn hier te bestellen. Hierbij plaatst u het begrenzingsdraad in de draadverbinder, waarna u deze met een tang dichtknijpt. De draadverbinder kunt u onder de grond plaatsen, aangezien de verbinder met gel is gevuld wat ervoor zorgt dat deze weerbestendig is.

Levertijd & Vragen
Als u het nieuwe begrenzingsdraad voor uw grasmaaier voor 16:00 bestelt, wordt deze de volgende dag al geleverd! Weet u zelf niet welk product u nodig heeft of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

Extra informatie

Aantal meter

100, 250, 500

Dikte

2,7 mm

Andere suggesties…